07 Ağustos 2010 AVANOS [28-07-2010] - [498 kez Okundu]     01 Ağustos 2010 İstanbul [28-07-2010] - [150 kez Okundu]     Gaziantep Üniversitesi 16. Kültür Sanat Spor Bahar Şenlikleri [18-05-2010] - [455 kez Okundu]     11 Nisan 2010 BURSA KONSERİ [04-04-2010] - [886 kez Okundu]     Neşet Ertaş devlet sanatçılığını neden reddetti? [22-01-2010] - [2139 kez Okundu]        

MANŞET HABER
07 Ağustos 2010 AVANOS
07 Ağustos 2010 Cumartesi saat 20:30 Yer: Kızılırmak Kenarı Asma Köprü Yanı - AVANOS[...]
  Yazar: #CeCe | 28-07-2010  
  Site Duyuruları  

Neşet Ertaş [29/07/2009 11:54]

Neşet Ertaş'ın Hayranları için Yapılmış Resmi Fan Sitesine Hoşgeldiniz
Sitemize Video, Resim, Şiir, Haber Göndere bilir Okuya bilir ve bunlara yorum yapabilirsiniz.
Forum sayfamıza katılabilirsiniz..
Neşet Ertaş'a mesaj gönderebilirsiniz..

ÜYE GİRİŞİ
Üye Adınız:
Şifreniz:
Üye OL! | Kayıp Şifre?

ÜYELERE ÖZEL
Haber Ekle
Şiir Ekle
Resim Ekle
Video Ekle
Neşet Ertaş
Dost Site Ekle

Başlığı Görüntüle  
 Başlığı Yazdır
Nesetin Sazi
Asalet25
#61 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 19-09-2009 17:07

Üye

Katılım Tarihi: 23.03.09

değerli arkadaşım saz ustaları çok çok farklı yaklaşık 5 yaşımdan beri 23 yıldır birçok sazı gördüm ve özelliklede araştırıp en iyi saz ustalarını buluyorum..yukarıdada bahsettiğim gibi izmir ankara istanbul samsun antep kırıkkale kırşehir sazlarını bilirim.ve bahsetmiş olsuğunuz tekelilerin sazlarınıda biliyorum..gördüm çaldım ama beğenmedim..bu benim fikrim siz beğenmiş olabilirsiniz. renkelr ve tatlar ayrı ayrıdır..oyma duttan saz yapmak önemli değil herkes yapar önemli olan saza o sesi verebilmektir buna işçilik ve ustalık bilgisi çok farklı lezzet katar.ben çok gezdiğim ve araştırdığım için herkeste farkl ıgördüm..yukardada bahsettiğim gibi KASTAMONULU ŞÜKRÜ DEMİRCİ ustanın yaptığı saz daha bir başka..yine de diyorum ne şükrü yada diğer saydıklarım hiçbirisi ile bir yakınlığım yoktur..şükrü ustanın sazlarının sesleri bambaşka ve ben eminin türkiyede onun tınısını yakalayabileck başka bir usta yoktur..iddiası olan varsa bana mesaj atsın ben araştırıcağım..3-5 saz görmekle birkaç usta tanımakla az bir zamanla iyi bir saz ustası öğrenilemez..saygı ve sevgilerimle.
Asi_Türkü

ALEX
#62 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 22-09-2009 19:42

Üye

Katılım Tarihi: 22.09.09

NEŞET BABA BANA BİR TANE SAZ GÖNDER

İÇANADOLUNUN BAĞRINDAN GELEN SES

Boneturk
#63 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 24-09-2009 02:06

Üye

Katılım Tarihi: 26.04.09

Asalet kimdir bu senin bukadar ovdugun Sukru usta?
Nerde bulabiliriz?

Asalet25
#64 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 24-09-2009 22:00

Üye

bonetürk arkadaşım facebookta üyeliği var bulabilirsin..profil resminde 2 tane elinde saz var resimden tanırsın..eknelrsen görüşebilirsin..kendisi ile iletişime geçebilrisin..iletişim kuramazsan bana mesaj yaz ben sizi tanıştırrım..sevgi ve saygılarımla
Asi_Türkü

dinekdagi42
#65 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 06-10-2009 23:57
Kullanıcı Avatarı

Üye

Katılım Tarihi: 01.10.09

Kıymetli ve Değerli Usta hayranı ve onun söylediklerini sevenler, güzel insanlar...Hepinize Merhaba

Neşet ERTAŞ'ın sazı ile ilgili bilgi istemiş.Sazı ve sazının düzeni yani akordu ile de ilgili yazan arkadaşlarımız olmuş..Azımı çoğa sayın lütfen bu konudada ukalalık da yapmak istemiyorum ama katkım olurmu bilmem ama kendi ağzından Neşet ERTAŞ kitabı Sn.Bayram Bilge TOKEL'in kaleme aldığı Akçağ Kitapevi tarafından 1999 yılında piyasaya çıkan kitabında bire bir sazı ve düzeni ile ilgili konularda bilgi veriyor.Bilgim olmasına rağmen yinede bu hususta bir şey yazmak istemiyorum.Kitabın 173 sayfasında sazı ile 205 sayfasında akordu ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.Usta'nın ağzından birebir hayatı ile ilgili çok geniş açıklamalar var.Soru cevap şeklinde de olunca merak ettiğiniz bir çok şeyi bu kitapta bulabilirsiniz.1999 yılında ben bu kitabı aldığımda defalarca okudum.Yeni genç arkadaşlarıma tavsiye ederim.Ustayı seven onun kitabınıda alması lazım diye düşünüyorum.Zira 1999 yılında bir Bayram Gecesi proğramında kendisine bu kitap hediye edildiğinde usta o kadar sevinmişti ki anlatamam.''Artık benimde bir kitabım var'' demişti.Bayram hocaya nasıl teşekkür edeceğini bilememişti.Konu ozanımız ustamız olunca bitmiyor çünkü o kendini ifade edeyemecek kadar mütevazi biri..Hani derler ya..Adam gibi adam

Saygılarımla..

Mustafa GÖK

karavanasem
#66 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 04-11-2009 19:42

Üye

Katılım Tarihi: 04.11.09

Bakın arkdaşlar hiç boşuna aramaya çalışıp da kendinizi yormayın.Neşet Ertaşın Sazı 60 perdelik 47 lik oyma dut sazıdır.orta da nacerman manyetik vardır.arka eşik ise sadece ve sadece tekeli saz evinin kullandığı manda boynuzu kullanılmıştır.işlemli sap ve özel b ur vardır.divan sazı olduğu için la la sol akordu sadece o kullanır.bizmkisi gibi normal bağlamalarda ''la re sol'' değil ''F-37 __ Bb-30 _ Eb-33''akordu kullanılır.bu akord neşet düzenine göre ayarlıdır.bu akordu yapmak için internetten
AP Guitar Tuner 1.02 programını indirmeniz gerekiyor.Ben denedim çok iyi ve memnunum.Ayrıca arkadaşlar reklam yapmak gibi olmasın ama saz almayı düşünüyorsanız eğer kastamonu tekeli saz evinden alın.kim gitcek oraya ya falan demeyin.en iyisinin en iyisini istiyorsanız buradan alın.Ben oradan 4 tane profesyonel saz aldım.3 tanesi divan sazı.1 tanesi uzun sap Wink

Asalet25
#67 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 13-11-2009 20:21

Üye

sayın karavanasem yukarda yazmış olduğunu bilgiler belirtmek istrerim ki yanlıştır.. öncelikle neşedin bugüne kadar 60 perde sazı hiç olmadı..ve 52 lik bir divan bile olsa 50 perdeyi geçen saz olmaz.sap boyu buna müsaade etmez..manda boynuzunu sadece tekeliler değil şükrü ustada kulanır..3 sü üstadın akordu la re sol dur.. la la sol muharrem ustanın çaldığı tarzdır ve abdal düzeni ile anılır..üstadın akordunu bir cihazla sağlamanız çok zordur eğer saz iyi bir yapıda ise bunu kulaktan akort etmek daha mantıklıdır..bu konuları iyi araştırmanız dileğiyle saygı ve sevgilerimle.
Asi_Türkü

zahide
#68 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 17-11-2009 09:06
Kullanıcı Avatarı

Üye

Katılım Tarihi: 10.04.09

Asalet25 sizin bahsetiğiniz şükrü ustanın belgeselini bende izledim ,agacı nasıl saza dönüştürdüğünü anlatan bir belgesel, sazın üst tarafını cilalamıyormuş ,dediğiniz ğibi manda boynuzu kallanıyordu .

Asalet25
#69 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 17-11-2009 13:15

Üye

zahide hanım üstelik ustamızın el işçiliği inanılmaz, sazlarındaki tınılar bambaşka ve çok zengin..bence özellikle bizim kırşehir ve çevresinde mızrap tutan herkesin bu ustadan bir saz almasını tavsiye ediyorum..
Asi_Türkü

Boneturk
#70 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 20-11-2009 18:03

Üye

nerden izledin belgeseli bizde izleyelim

zahide
#71 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 23-11-2009 14:13
Kullanıcı Avatarı

Üye

Katılım Tarihi: 10.04.09

kanal 1 de izlemiştim, bi kaç kezde denk geldim, sık sık yayınlıyorlar geç vakitte.

Boneturk
#72 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 06-12-2009 20:46

Üye

Saz'a perde baglamasini bilen varmi? suan 23 perdeli benim sazda 46 ya cikartmak istiyodum

ustaoglu
#73 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 01-03-2010 23:48
Kullanıcı Avatarı

Üye

Katılım Tarihi: 07.02.09

ARKADAŞLAR YILIN HALK MÜZİĞİ ERKEK SANATÇISI ÖDÜLÜNÜ ALMASI İÇİN USTAMIZA OY VERELİM LÜTFEN

http://www.siyase...AnketID=23
AYDOST DEYİNCE YERİ GÖĞÜ İNLEDEN

Atlanilacak Forum:

Başlığı Paylaş  
URL:
BB Kodu:
HTML:

Gelişmiş Forum Başlıkları Bulutu  
Sevgidir Sevgi, Ağlarsa Anam Ağlar, Müebbet hapis, Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar, 28 Haziran 2009 - Ereğli Şehir Stadyumu, Saz Bilen + ogrenenler, Al Fadimem, Aşık Hüseyin, İnternete bağımlımısınız, 23.06.2009, NEŞET ERTAŞ EVİ YAPILACAK, Yarim ıstanbulu meskenmi tutun, 18 Temmuz Ankara Konseri, Benim Sadık Yarim Kara Topraktır, Ertaş'tan Kültür Bakanlığına Sitem

Ana Menü  

Forum Başlıkları  
En Yeni Forum Başlıkları
Merhaba Üyelerimizi ...
konser
Yeni Konserler
NEŞET USTAYA OY VERELİM
NEŞET ERTAŞ HAKKINDA...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Merhaba Üyelerimi... [79]
Nesetin Sazi [72]
Şu An Hangi Müziğ... [30]
NEŞET ERTAŞ HAKKI... [21]
Neşet Ertaş'ın Ha... [18]

Son Yorumlar  
Haberler
arkadaşlar tv den izle...
"Ayaklar turabı Gönüll...
nil sen kimsinki neset...
SELAM GÖNÜL DOSTLARI B...
videolar bölümüne baka...
İncelemeler
Hiç yorum
bulunamadı
Resimler
bu resim nerde cekılmı...
Bende bir garibin kulu...
baran türkü evi adanad...
vayyy dünya vayy bende...
baran türkü evi bildiğ...
Özel Sayfalar
Hiç yorum
bulunamadı

Bugün Doğan Üyeler  
bozo
CEYLAAN
kamer058
Doğum gününüzü tebrik eder, hayırlı ve uzun ömürler dileriz.

Üye Girişi  
Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

Hemen Üye Ol  

Popüler Köşe Yazıları  
Bozkır Organizasyon:... [305]
Çok cahilsin çok [297]
KARAİBRAMGİLİN'İN Nİ... [289]
Ertaş ile Nil [235]
Nil'den duygusal mek... [200]
Mektubun ardından barış [159]

Mp3 Player  
Mp3 Player

MP3  

MP3 Dinle Tıkla

Ziyaretci Defteri  

Son Yorumlar  
saddadadasdadas
arkadaşlar tv den izleyebil...

dinekdagi42
"Ayaklar turabı Gönüller hı...

saddadadasdadas
nil sen kimsinki neset baba...

saddadadasdadas
SELAM GÖNÜL DOSTLARI BİZE N...

En Sıcak Haberler
07 Ağustos 2010 A...
01 Ağustos 2010 İ...
Gaziantep Ünivers...
11 Nisan 2010 BUR...
Neşet Ertaş devle...
En yeni forum başlıkları
Merhaba Üyelerim...
konser
Yeni Konserler
NEŞET USTAYA OY ...
NEŞET ERTAŞ HAKK...
En Yeni Şiirler
Henüz İnceleme Eklenmemiş!
En Aktif Üyelerimiz
kucukNeset(90)
zahide(75)
CeCe(28)
bozkir40(28)
yozgat_yerkoy(22)
En yeni üyemiz
maggelanertÜye Adı: maggelanert
Yer: Gibraltar
Doğum: 0
[Özel Msj.] - [E-Posta]

Neset Ertaş Fan : Neşet Ertaş - CeCe © - 2010 | Neset Ertas

302679 Tekil Ziyaretçi | yukarı
Web sitemiz Asos Hosting Sunucularinda barinmaktadir.